April 7, 2010

Trys valandos su Jurga Andriukevičiūte

Priešvelykinio šeštadienio FotoLab susitikimo viešnia – Jurga Andriukevičiūtė, Neregėtos Lietuvos (fotografas Marius Jovaiša) projekto vadovė. Tai jau trečiasis LitPro organizuojamo projekto susitikimas.

Kaip pomėgis tampa verslu. Arba kitaip, susitikimo viešnios žodžiais, kaip mažas dalykas virsta dideliu projektu, - šiomis temomis diskutavome susitikimo metu.

Marius Jovaiša, verslininkas ir keliautojas visada fotografavo savo malonumui. Jo albumo Neregėta Lietuva išleidimas ir apgalvota, netradicinių būdų reklaminė kampanija tapo sėkmingu projektu, kuris tęsiasi iki šių dienų, peraugdamas į naujus darbus.

 Oro fotografijų albumas Neregėta Lietuva pradėtas pristatinėti tris mėnesius prieš jo išleidimą. Sukėlus intrigą visuomenėje ir pristačius ženklą, knyga atsirado rinkoje jai specialiai kurtuose stenduose. Po 10 dienų albumo tiražas buvo išpirktas!

„Projektas turi būti gyvas“, -  tai svarbiausias Jurgos patarimas. Todėl buvo ieškoma naujų būdų vystyti projektą: išleistas antras, papildytas, albumas skirtas paminėti Lietuvos vardo Tūkstantmetį (Neregėta Lietuva 2009). Pirkėjas, įsigijęs albumą, prisideda prie Neregėtos Lietuvos Tūkstantmečio girios Kėdainių rajone. Su kiekvienu nupirktu egzemplioriumi yra pasodinamas ąžuolas. Girioje jau auga 1000 medžių, o gegužę bus pasodinti dar 5000.

Bendradarbiaujant su Andriumi Mamontovu buvo sukurtas video klipas Marso kanjonai, kuris tapo vienu iš Lietuvą svetur reprezentuojančiu vaizdo kūriniu.

Šalį pristatantis albumas sukėlė atgarsių ne vien tik Lietuvoje. Marius Jovaiša neseniai išleido albumą Heavenly Belize, taip pat planuoja fotografuoti Kubą bei Italiją.

No comments:

Post a Comment