April 28, 2010

Susitikimas su Algimantu Aleksandravičiumi

  2010 gegužės 1  

Vieta: viešbutis Artis, konferencijų centras (Liejyklos g. 11/23)
Laikas: 12:00

Algimantas Aleksandravičius – lietuvos fotomenininkų sąjungos narys,  tarptautinės meninės fotografijos federacijos (FIAP) narys. 2003 metais pripažintas geriausiu Europoje portretistu (konkurse Fuji Euro Press Photo).

Algimantas Aleksandravičius, fotografas portretistas, per savo kūrybinę biografiją yra padaręs daugybės žymiausių Lietuvos, Rusijos, Ukrainos bei pasaulinių įžymybių portetus. Jo fototografijose – politikai, kultūros ir meno veikėjai, kunigai ir sportininkai, kaliniai, Nobelio premijos laureatai ir paprasti piliečiai. Fotografas yra apdovanotas Nyderlandų Karalystės Orange Nassau riterio ordinu ir ordino Už nuopelnus Lietuvai medaliu.

Ištrauka iš interviu su A.Aleksandravičiumi*

Ko reikia geram fotografui?


Romantikos užtaiso, kad pradėtum darbą, išgeneruotum idėją, ir matematikos gebėjimų, kad prie kiekvienos savo nuotraukos nesusiseilėtum: „Oi, koks puikus mano darbas! Koks aš genijus!“ Absurdas! Fotografija reikalauja objektyvumo, kuo daugiau laiko praeina nuo mygtuko paspaudimo, tuo geriau, nes pamiršti, ką norėjai užfiksuoti: žiūri kaip į svetimą darbą ir esi negailestingas teisėjas.

Kaip fotomenininkas...

...oi, kaip nemėgstu šito žodžio! Geriau jau vadinkite tiesiog fotografu. Netgi oriau skamba: esi vaizdo grafas.

SUSIJUSIOS NUORODOS

A. Aleksandravičiaus puslapis
Interviu su A. Aleksandravičiumi  (liet. ir angl.k)
Interviu su fotografu (liet k.)



*Pagal www.15min.lt informaciją

No comments:

Post a Comment