March 22, 2010

Susitikimas su Mindaugu Kavaliausku

  2010 kovo 27  

Vieta: Šiuolaikinio meno centras, skaitykla (Vokiečių g. 2)
Laikas: 12:00

Mindaugas Kavaliauskas – fotografas, meno kritikas, fotomeno festivalio Kaunas Photo ir galerijos F Galerija steigėjas ir kuratorius.  2009 m. išleido monografiją Kražių portretas.

SVARBIAUSI FAKTAI APIE FESTIVALĮ KAUNAS PHOTO

Pirmasis Lietuvoje ir didžiausias Baltijos šalyse kasmetinis fotografijos festivalis Kaunas Photo pradėtas organizuoti 2004 m. yra ir Europos fotografijos festivalių sąjungos narys.

Festivalis skirtas plačiajai publikai, fotografams mėgėjams ir profesionalams. Kaunas Photo metu pristatoma kaimyninių šalių klasika, šiuolaikinė kūryba bei Lietuvoje mažai žinomų, tačiau pasaulyje žymių išeivių iš Lietuvos kūryba. Taip pat didelis dėmesys skiriamas  kylančiai fotografijai.

Festivalis padalytas į dvi dalis: įvadinę - pavasarinę, bei pagrindinę festivalio programos dalį, kuri vyksta rugsėjo-spalio mėnesiais tradicinėse ir neįprastose erdvėse. Renginio metu organizuojamos parodos, konferencijos, meno dirbtuvės, taip pat vaizdų pristatymai tradicija tapusiose fotografijos naktyse.

KRAŽIŲ PORTETAS. Provincijos kasdienybės atspindžiai

Fotografijų ciklą Kražių portretas Mindaugas Kavaliauskas pradėjo 2002 metais, jį tęsia iki dabar. Nuo 2003 metų fotografijos parodų pavidalu buvo rodytos Lietuvoje bei užsienyje: Europoje, Azijoje, Australijoje. Atrinktos 142 spalvotos fotografijos 2009 m. išleistos fotoalbumo pavidalu.

Mindaugas Kavaliauskas:
„Kražių portrete priešeuropinė Lietuva, kurioje žinota, kad sviestas, sūris ir dešra prasideda nuo žolės ir šieno, o šventės neprasideda prekybos centrų akcijose. Tai Lietuva, kurioje realybė buvo be šou elementų, kai žmonės džiaugėsi ir liūdėjo ne tam, kad kiti tai matytų, o tam, kad gyvenimas būtų pilnas įvairiausių potyrių“.

SUSIJUSIOS NUORODOS

Kražių portretas
Kaunas Photo

No comments:

Post a Comment