March 9, 2010

Susitikimas su Jonu Staseliu

  2010 kovo 13  

Vieta: Prospekto galerija (Gedimino pr. 43)
Laikas: 12:00

Jonas Staselis – praktikuojantis fotožurnalistas, Lietuvos spaudos fotografų klubo prezidentas, Lietuvos spaudos fotografijos festivalio organizatorius ir direktorius, Lietuvos fotomenininkų sąjungos prezidentas ir Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininko pavaduotojas.

SVARBIAUSI FAKTAI APIE LIETUVOS SPAUDOS FOTOGRAFŲ KLUBĄ

Klubas organizuoja tarptautinį spaudos fotografijos festivalį Vilniaus fotografijos ratas ir  kasmetinį konkursą Lietuvos spaudos fotografija, kurio metu išrenka geriausius fotožurnalistų metų darbus, juos apdovanoja, išleidžia albumo pavidalu ir surengia parodą.

2004 m. klubas organizavo akciją Pirmoji diena Europoje, skirtą įamžinti Lietuvos įstojimo į Europos Sąjungą dieną. Akcijoje dalyvavę fotografai profesionalai ir mėgėjai iš visos Lietuvos fiksavo tą dieną juos supantį pasaulį. Surinkus fotografijas, sukurtas 2004 m. gegužės 1 dieną, buvo išleistas kompaktinis diskas Pirmoji diena Europoje ir Briuselyje surengta to paties pavadinimo paroda.

JONO STASELIO MINTYS APIE FOTOGRAFIJĄ
„Spaudos fotografija tam tikru požiūriu yra filosofija. Fotožurnalistas privalo pateikti faktą tokį, koks jis buvo, negalima jo iškreipti, tačiau perteikimas gali būti savitas. Tai fotografiją daro įdomesnę“.
„Pagrindinis fotografo įrankis – galva, mintys. Daugelis įsivaizduoja, kad svarbiausias dalykas – geras fotoaparatas ir jį turėdamas jau būsi geras fotografas. Deja, taip tikrai nėra, fotoaparatas – tik įrankis, kurį reikia mokėti naudoti. Svarbiausia – galva ir mąstymas“.

SUSIJUSIOS NUORODOS

Interviu su Jonu Staseliu 
Lietuvos spaudos fotografų klubas 
Lietuvos fotomenininkų sąjunga  
Lietuvos žurnalistų sąjunga

No comments:

Post a Comment